Profielfoto.jpeg


Ben jij durfzaam?

Ben je geneigd om te durven? Heb je het lef om je te laten inspireren en te laten aanmoedigen om stappen te zetten richting een duurzamer leven? Dan is Durfzaam er voor jou!


Mijn naam is Lobke en ik ben er van overtuigd dat iedereen iets kan doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst, zonder dat het veel moeite kost.

Lijn.jpg


Datgene wat ik via Durfzaam doe is gebaseerd op 4 kernwaarden:


Persoonlijk leiderschap

Duurzamer leven vraagt om het veranderen van gewoontes in je dagelijks leven. Veranderen kost minder moeite en is leuker als de stappen die je zet bij jou passen. Je bepaalt zelf welke doelen je wilt behalen, welke veranderingen je daarvoor wilt doorvoeren, in welke volgorde en in welk tempo. Jij hebt de leiding over jouw veranderproces, dat is wat persoonlijk leiderschap inhoudt, en ik ondersteun jou daarbij.


Inzicht

Waar leiderschap gaat over het proces van keuzes maken en stappen zetten, gaat inzicht over de inhoud van die stappen. Er zijn veel mogelijkheden om duurzamer te leven en dat is allereerst positief: het geeft jou de vrijheid om die mogelijkheden aan te grijpen die bij jou passen. Anderzijds geeft een veelheid aan mogelijkheden soms keuzestress. Ik geef jou overzicht over de verschillende mogelijkheden en inzicht in wat deze stuk voor stuk inhouden. Daarnaast coach ik jou bij het selecteren van de stappen die het beste passen bij jouw leven.


Transformatie

Iedere stap die je zet richting een duurzamer leven levert kennis op over wat duurzaamheid inhoudt en wat de gevolgen zijn van on-duurzaamheid. Je ziet welke gewoontes in jouw leven nog niet duurzaam zijn en raakt gemotiveerd om ook hierin stappen te zetten. Deze transformatie zorgt voor een sneeuwbaleffect; de ervaring van de eerste kleine stappen richting een duurzamer leven maakt dat je grotere veranderingen door wilt voeren. Stappen die in eerste instantie ver uit je comfortzone leken blijken ineens toch haalbaar te zijn, dat is wat ik je laat inzien.


Duurzaamheid

Het woord 'duurzaamheid' betekent kortweg 'geneigd om te duren.' Dit geldt ook voor het duurzame leven dat jij opbouwt; je moet het wel vol kunnen houden op de lange termijn. Naast het stellen van haalbare doelen en het selecteren van stappen die passen bij jouw leven is er tijd en doorzettingsvermogen voor nodig om van een verandering een gewoonte te maken. Ik ondersteun daarbij en geef jou handvatten om dit te vergemakkelijken.

Lijn.jpg
Copyright2019
Ontworpen en gerealiseerd door: Buro Bork